Falcosoft
Számítógép szerviz és tanácsadás, egyedi szoftverfejlesztés


 

Falcosoft a Facebookon

 

Falcosoft animation

 

7623, Pécs, József Attila u. 32/1

(72) 741-633

(20) 348-5404

 

1. Szerviz és tanácsadás

 

 Vállalom Pécsen és környékén:

 

Hiánypótló segítség

 

Több mint 10 éves programozói és rendszergazdai tapasztalattal a hátam mögött döntöttem úgy, hogy elindítok egy a már létezőktől eltérő szemléletű szerviz és tanácsadó szolgáltatást.
E mögött a döntés mögött az a személyes tapasztalat húzódik meg, hogy jelenleg a piacon sokkal inkább kereskedelmi, és nem szakmai szempontok határozzák meg a PC-k karbantartásához és az ügyfelekhez való viszonyt.

Példának okáért a „leadjuk a gépet, megjavítják, visszakapjuk” folyamatából hiányzik a visszacsatolás mozzanata, nem kapunk kielégítő magyarázatot arról, hogy mi volt a hiba, és hogy milyen módszerekkel előzhető meg, hogy újra előforduljon. Legközelebb tehát újra ügyfeleik között üdvözölhetnek minket, ami üzleti szempontból érthető hozzáállás, de egyébként...  

 

 

Mindig a legújabb a legjobb ? - hardver

 

Ugyanígy elmondható, hogy a „mindig fejlessz, frissíts a legújabb verzióra, a legújabb a legjobb” egy kereskedelmi, üzleti és nem egy szakmai maxima!
Tapasztalatom szerint még egy 8-10 éves asztali számítógép is kompromisszummentesen alkalmas az alapvető feladatok ellátására (böngészés, levelezés, nem HD multimédia tartalmak kezelése), megfelelően optimalizált operációs rendszer és megfelelően kialakított szoftveres környezet mellett.

Ha ez nem így lenne, a mai trendi netbook -ok sem lennének alkalmasak feladatuk ellátására, ugyanis ezek számítási teljesítménye alig múlja felül a régi asztali gépekét.
A legtöbb esetben egy memória vagy háttértár bővítés az egyetlen hardveres fejlesztés, amelynek szükségessége ár/érték arányát tekintve igazolható .

 

 

Mindig a legújabb a legjobb ? - szoftver

 

Sokak által ismert, a szakma által mégis ignorált tény, hogy firmware, meghajtó, és felhasználói program esetében is igaz, hogy adott hardverhez nem mindig a legújabb szoftver a legjobb. A PR megnyilatkozásokkal szemben ugyanis a gyártók ritkán optimalizálnak a korábbi generációs hardverekre, úgyhogy a legújabb verzió nem csak sebesség csökkenést és rosszabb kompatibilitást hoz, de a nagyobb erőforrás felhasználáson kívül még csak plusz funkcionalitást sem ad (pl. ATI és NVIDIA meghajtó programok, Skype, Flash stb.).

A megfelelő verziójú hardverhez a megfelelő verziójú szoftver az ideális, amelynek felkutatása nem mindig egyszerű és általában nagy tapasztalatot igényel, de összességében megéri a fáradtságot.

 

 

Fáradt rutin vagy valós diagnosztika

 

Egy másik tapasztalt probléma a diagnosztikai módszerek és tapasztalatok hiánya. Véleményem szerint az nem nevezhető szoftveres hibaelhárításnak, hogy „formatáltuk a merevlemezt, és újratelepítettük a windows-t”.
A kevés kivételtől eltekintve (a legmakacsabb rootkit fertőzések) az operációs rendszer újratelepítés nélkül is helyreállítható, és a megfelelő módszerek segítségével a sebesség is optimális szintre hozható.

 

Amikor a vírusvédelem maga a vírus

 

Szintén nehezen érthető a „szervizelés szabályzatának” kritikátlan és kontextus független alkalmazása, amelyben bizonyosan szerepel egy valós idejű vírus védelmi rendszer telepítése. A probléma ezzel csupán az, hogy egy erőforrásokkal szűkölködő számítógép esetében (leginkább laptop de desktop PC is) az új valós idejű vírus védelmi eszközök (Norton Internet Security, F-secure, AVG, stb.) olyan szinten ölik meg a gépet, hogy ahhoz már vírus sem kell, hogy praktikus szempontból teljesen használhatatlanná váljanak. Szerintem nem elfogadható, hogy a biztonság a funkció rovására valósuljon meg, mivel az igazság az, hogy a megfelelő módszerek, beállítások, offline vírusirtók kombinációjával, és persze a felhasználó megfelelő tájékoztatásával, a PC-k ezen erőforrást zabáló szoftverek nélkül is biztonságossá tehetők.

 

 

A PR mindenek felett ?

 

Meglátásom szerint az üres PR fogások helyett megfelelő szakmai tapasztalatra és emberközelibb, őszintébb megközelítésre van szükség.

Ez például nem az:

it_experts

 

De most tényleg. Nagy eséllyel senkinek sem adatott meg, hogy élőben láthasson ilyen szakértőt, a weboldalakon viszont csak velük lehet találkozni. Ön szerint ők mikor érezték az elszállt videó kártya amper-szagát utoljára?

A szakértő természetes közegében sokkal inkább valahogy így fest:

Bacskó Zoltán - Falcosoft

 

Elsőre nem túl bizalomgerjesztő? Persze, hogy nem. De ez így természetes. Napi 12 óra gép mellett koptatja a szépséget, de a fehér öltönnyel szemben hasznos tapasztalati pontokat hoz.

 

 

Konklúzió

 

Ha Ön is érzékelte már a fent leírt problémákat, akkor most a megfelelő helyen jár. Keressen fel bátran, biztos lehet benne, hogy csak olyan munkát vállalok el, amelyet 100% -os biztonsággal el is tudok végezni.

Árajánlatot személyes egyeztetés után tudok adni.

 

 

 

2. Egyedi szoftverek fejlesztése

 

A Falcosoft fő tevékenységi területe egyedi natív kódú szoftverek fejlesztése. Habár a Microsoft által sugallt trendek értelmében minden fejlesztőnek kötelessége lenne átállni az MS által biztosított menedzselt kódú fejlesztői környezetre (.net alapú technológiák), maradtak még lelkes fejlesztők, akik hisznek a natív kódú szoftverek felhasználói szempontból tekintett felsőbbrendűségében.

Ugyanis amíg fejlesztői szempontból a natív kódú fejlesztés időigényesebb, fapadosabb és egyesek szerint korszerűtlennek mondható, addig felhasználói oldalról nézve megmutatkoznak a vitathatatlan előnyök. Ide tartozik a kisebb erőforrásigény, a gyorsabb végrehajtás, a nagyobb kompatibilitás és nem utolsó sorban a kevesebb rendszer követelmény (nincs szükség plusz .net keretrendszerre).

 

Ha Ön azok közé tartozik, akik számára ezek fontos szempontok, szereti a nem pazarló, jól optimalizált és kis méretű alkalmazásokat, akkor most jó helyen jár.


Adatbázis kezelők, sebesség kritikus programok, hardver közeli programozást igénylő alkalmazások fejlesztését is vállalom, lehetőség szerint törekedve a minél nagyobb kompatibilitásra, és ha van rá mód hordozható (portable), telepítést nem igénylő alkalmazások írására.

 

nodotnet

 

 

Természetesen speciális, egyedi funkciókat megvalósító webalkalmazások, motorok fejlesztésére is kapható vagyok, mint például az NFSW magyar ranglista esetében, de ilyenkor is a szerveroldali kód megírásáról és nem a weboldal dizájnjáról van szó.

(Ha honlapok tervezésében járatos programozót keres, akkor magam helyett inkább másokat ajánlanék, vagy még inkább azt, hogy szerezzen egy jó grafikust és nézzen körül az ingyenesen beszerezhető Content Management System -ek között. Kevés olyan általános feladatok ellátására hivatott webes kód (blog, fórum, webshop stb.) képzelhető el, amely valahol még nincs megírva. :) Ha az MTVA is ezeket használja már, akkor Önnek sincs szégyellni valója.)

 

 

 

Referenciák

 

Referenciaként ajánlom az ingyenesen letölthető Falcosoft programokat (ezek angol nyelvűek), nézzen körül, esetleg talál magának egy kipróbálásra érdemest.

Grátiszként a magyar nyelvű felhasználóknak elérhetővé tettem egy korábban ügyvédi irodák számára írt programom demo/freeware verzióját (Szerződés Szerkesztő 1.4), amelyben semmilyen mesterséges korlátozás nincs, de a demo sablonon kívüli egyedi sablonok létrehozása igényel egy kis jártasságot a Word és könyvjelzői használatában.

 

 

Ha bármilyen kérdése, észrevétele van írhat az üzenőfalra, vagy a e-mail címre is.

 

 

Várom megkeresését!

 

Üdvözlettel:
Bacskó Zoltán
Falcosoft

 


 

Creative Commons License

A Szerződés Szerkesztő szoftver

a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc

feltételeinek megfelelően használható fel.

Szerződés Szerkesztő 1.4

 

Általánosságban elmondható, hogy ma az irodák többségében a Microsoft Word valamely verzióját használják szövegszerkesztési feladatok ellátására. Habár a Word professzionális, ennek ellenére általános célú szövegszerkesztő, éppen ezért kevés olyan beépített lehetőséget kínál, amely megkönnyítené a munkát az olyan speciális célú dokumentumokkal, mint amilyenek a különféle szerződések. A szerződésekkel való munka nehézségei a szerződések alább részletezett specifikus tulajdonságainak köszönhetők.

  1. A szerződések nagy mennyiségű, meghatározott formátumú statikus szövegrészeket tartalmaznak, melyek módosulása (véletlen módosítása) nem kívánatos.
  2. A szerződésekben a módosuló, változó tartalmak (pl. ügyfél adatok, pénzösszegek, dátumok) a statikus szövegrészektől strukturálisan nem különíthetőek el, ezekkel egy szövegfolyamot alkotnak. A Word felhasználói felületén a változó részek megtalálása nem könnyű feladat.
  3. A változó tartalmak közül sok több helyen is előfordul a szerződésekben (pl. ügyfél neve, címe). Ezeknek mind formai, mind tartalmi szempontból szinkronban kell lenniük egymással.
  4. Egy „szerződés csomag” több különálló állományból állhat. A különálló fájlok miatt a 3. pontban leírt nehézségek hatványozott mértékben mutatkoznak meg.

A szerződés szerkesztő a fenti problémákra kínál megoldást. Nagymértékben növelheti a munkavégzés hatékonyságát minden olyan irodában, ahol sok ügyfél fordul meg, és az ügyfelekkel való munka nagy mennyiségű szabvány dokumentum létrehozását követeli meg.

 

A szoftver hordozható (portable), telepítést nem igényel.

 

Falcosoft - Szerződés szerkesztő

 

 

Egyéb ingyenes Falcosoft szoftverek Oldal tetejére